De oude medina van Taza binnenkort op de nationale culturele erfgoedlijst

marokko
0
4 dec '18
Het ministerie van Cultuur is druk bezig het materiële en immateriële culturele erfgoed in de verschillende regio's van Marokko te inventariseren.

Het ministerie van Cultuur heeft de nodige administratieve en juridische stappen ondernomen om de oude medina van Taza, beschouwd als een van de oudste steden in Marokko, te classificeren en te plaatsen op de national culturele erfgoedlijst.

Een verklaring van het ministerie van Cultuur en Communicatie stelt dat de medina van Taza een van de oudste in het Koninkrijk is, zowel wat het erfgoed als de geschiedenis betreft, eraan toevoegend dat deze stad beschikt over een oude beschaving en een architecturaal erfgoed van een uitzonderlijke kwaliteit.

Dit initiatief maakt deel uit van de strategie van het ministerie van Cultuur gericht op de rehabilitatie van het nationale erfgoed en het behoud en de verbetering ervan, zei de bron.

Het ministerie herinnert er in dit verband aan dat het is begonnen met de classificatie en inschrijving van historische gebouwen op de nationale culturele erfgoedlijst. Het doel hiervan is om dit erfgoed daarna mee te nemen in de algemene ontwikkelingsvisie om historische gebouwen, panorama's, rotstekeningen, kunstwerken en tradities te behouden.

Het ministerie inventariseert het materiële en immateriële culturele erfgoed in de verschillende regio's van het Koninkrijk door veldmissies te sturen volgens een nauwkeurig jaarprogramma. De verzamelde gegevens worden in een computerdatabase ter beschikking van het publiek gesteld. Daarnaast worden er tentoonstellingen georganiseerd om het publiek bewust te maken van het belang van het nationale culturele erfgoed en de noodzaak van het behoud en de overdracht ervan aan de opkomende generaties.

© Redactie 2018
marokko
taza
cultureel
erfgoedlijst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?