Filmklassieker Casablanca wordt toneelstuk

lifestyle
1
5 dec '18
Hollywoodklassieker Casablanca krijgt 75 jaar na de release een Nederlandse theaterbewerking.
Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties brengen vanaf maart 2019 Casablanca in een nieuwe toneelbewerking van succesvol theaterauteur Jibbe Willems, maakten zij dinsdag bekend.

Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (Klem) spelen de gedoemde geliefden Rick en Isla waartussen de passie oplaait wanneer ze elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog tegenkomen in de Marokkaanse stad.

De film Casablanca werd genomineerd voor acht Oscars en won er drie waaronder de prestigieuze prijs voor beste film. De hoofdrollen in de filmversie werden vertolkt door Humphrey Bogart en Ingrid Bergman.

“Wat zegt dit stormachtige liefdesverhaal tegen een achtergrond van oorlog en onrust over ons, en over het nu waarin wij leven?”, vroeg regisseur Madeleine Matzer zich af. “Ik kijk ernaar uit dit samen met het fijne team en cast op het toneel te gaan uitzoeken.”

De voorstelling gaat op zaterdag 16 maart in première in Den Bosch en toert daarna tot eind juni langs verschillende theaters in Nederland.
© ANP 2018
casablanca
filmklassieker
toneelstuk
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
racisme
arrestatie
frankrijk
moskee
arie slob
vn
reda
dgsn
westland
gemeenteraad
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh