'Criminelen wilden Plooij liquideren'

algemeen
1
6 dec '18
'Sir, zullen we die kk Plooij laten slapen', was de boodschap van een adres dat volgens de recherche wordt gebruikt door Ridouan Taghi.
Kopstukken uit de Nederlandse onderwereld hebben overwogen officier van justitie Koos Plooij te liquideren. Dat blijkt uit onderschepte communicatie, waarin NRC Handelsblad inzage heeft gehad.

De recherche heeft zogeheten PGP-berichten onderschept, waarmee de criminelen in versleutelde boodschappen communiceerden. "Sir, zullen we die kk Plooij laten slapen", was de boodschap van een adres dat volgens de recherche wordt gebruikt door Ridouan Taghi, die geldt als de meest gezochte man van Nederland.

Hij kreeg volgens de stukken die NRC inzag een reactie van 'Rico de Chileen', Richard R.: "Dat zijn echte gedachtes, maar nee. Wachten en kijken of we het anders kunnen doen."

Plooij strijdt al twintig jaar tegen de georganiseerde misdaad en is onder meer betrokken bij een aantal strafzaken waarbij kopstukken van de cocaïnemaffia in beeld zijn. Tegen R. loopt momenteel een strafzaak, omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor liquidaties. Hij wordt verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie, drugshandel en witwassen.
© ANP 2018
plooij
criminelen
liquideren
ridouantaghi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
palestina
politiegeweld
amine radi
can2019
ongeluk
terrorisme
houthi
iran
duitsland
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech