Slager of hijamatherapeut?

algemeen
0
6 dec '18
Cuppingtherapie, in de volksmond ook wel alhijama genoemd; vele hebben erover gehoord, sommigen weten wat het is en weinigen begrijpen het.
Bij iCupping by Abu Uways dragen we een bepaalde filosofie in onze cuppingtherapie, welke zich in een strijd bevindt tegen de zogenoemde "slagertherapeuten". Laten we eerst een duik nemen in de diepe cuppingzee. 

Bij het cuppen wordt er met behulp van cups op het lichaam vacuüm gezogen waarbij de onderliggende spieren en huid extra doorbloeden. Hierdoor kunnen toxines het lichaam verlaten via de poriën en het bloed. In de cuppingwereld zijn er verschillende methodes die op hun beurt uit verschillende tijdperken en volkeren voort zijn gekomen, waarvan de oudste uit Oud-Egypte dateert. Zo kennen we onder andere de natte cupping (alhijama), de cuppingmassage, de droge cupping, de kruidencupping en de watercupping; afhankelijk van de klachten die men heeft.

In de islam wordt alhijama geprezen door de profeet Mohamed en zelfs genoemd als één van de drie hoofdgenezingen. Bij deze vorm van cupping wordt er tussen het cuppen door geprikt met een doktersmesje. Dat er cups vol met bloed wordt gezogen is een wijdverspreide misinterpretatie van zowel de (meestal non-gecertificeerde) slagertherapeuten als de cliënten die tot stand komt dankzij het snijden door de bloedweefsels. Dit bloed functioneert simpelweg. Vele wetenschappers zoals dr. Ahmed Hafni en dr. Sharaawi onderstrepen het belang van het zacht prikken bij alhijama in plaats van het diep snijden wat het lichaam deert, littekens achterlaat en tot schadelijke bijwerkingen kan leiden zoals rug -en hoofdpijn. Bij de juiste alhijama komen er slechts bloeddruppels vrij die zo nodig een laagje vormen in de cup, afhankelijk van bepaalde factoren die verschillen per individu.

Met de gunsten van Allah hanteren wij, iCupping by Abu Uways, de juiste methode van cuppingtherapie waarbij er slechts door de eerste huidlaag wordt geprikt. Immers daar bevinden de afvalstoffen zich. We zijn gecertificeerd en beschikken over de juiste kennis om de verschillende aandoeningen te behandelen. We behandelen vanuit onze dogmatische instelling één persoon tegelijk, zodat we niet in de massaproductie onze kwaliteit verliezen.

Onze praktijk is gelegen in Utrecht. Op www.icupping.nl tref je alle informatie om een afspraak te boeken.
© Redactie 2018
cuppingtherapie
hijama
abu uways
ahmed hafni
sharaawi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
moskee
can2019
auto
onderwijs
europa
duitsland
caf
rsb
houthi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech