Italië: Marokkaanse held redt vrouwelijke arts die met schroevendraaier werd aangevallen (video)

buitenland
4
6 dec '18
Een Marokkaanse straatverkoper kwam heldhaftig tussenbeide om een Italiaanse arts te redden van een moordpoging.
Op dinsdag 4 december viel de 50-jarige Luigi Amoruso de 56-jarige arts Maria Carmela Calindro aan in de Italiaanse stad Crotone. Hij stak haar met een schroevendraaier voor het San Giovanni di Dio-ziekenhuis omdat hij vond dat ze verantwoordelijk was voor de dood van zijn moeder. Zijn moeder was vorig jaar overleden aan kanker.

Gelukkig kon een Marokkaanse straatverkoper die in de buurt was de aanvaller uitschakelen, volgens het Italiaanse persbureau Ansa. De held werd later geïdentificeerd als Mustafa El Aoudi, een Marokkaan en vader van drie die aan de rand van Crotone woont.

Een twee minuten durende video toont de politie die ter plaatse komt en Mustafa El Aoudi die zijn verklaring geeft.

"Ik hoorde de dokter gillen en toen naderde ik. Ik merkte dat de man haar met een schroevendraaier stak met als doel haar te vermoorden. Ik kwam dichterbij en gooide hem op de grond, toen rende hij weg en ik joeg hem naar de vuilnisbak. Ik liet hem struikelen en hij viel. Op dat moment heb ik hem uitgeschakeld en vastgehouden totdat de politie arriveerde", zei El Aoudi (vrij vertaald).

De politie en de collega's van de dokter prezen zijn heldhaftige optreden. Mustafa El Aoudi antwoordde bescheiden: "Ik deed wat iedereen zou doen."YouTube link

Videocredit: ilCrotoneseTv
© Redactie 2018
marokkaanse
held
italie
arts
schroevendraaier
gered
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
moskee
can2019
auto
onderwijs
europa
duitsland
caf
rsb
houthi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech