Extreemrechtse terreurverdachte krijgt 36 maanden cel

algemeen
3
7 dec '18
De oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, zou als doel hebben actief moslims te bestrijden.
De extreemrechtse 46-jarige Vincent T. heeft vrijdag 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. T. is de oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, die als doel zou hebben actief moslims te bestrijden. 

In chats ronselde hij leden, zocht hij naar wapens en gaf hij aan "linkse kopstukken" af te knallen, zo werd hem verweten. Inlichtingendienst AIVD vermoedde dat T. de intentie had zijn ideeën in daden om te zetten. Vervolgens werd de Doornenburger in mei gearresteerd.

De verdachte gaf in diverse chats aan 'linkse mensen' te zullen afknallen. Hij noemde onder anderen Sylvana Simons en Volkert van der G. als potentieel doelwit. Dit gaat verder dan grootspraak, vond de rechtbank in Zutphen. "Hij had alleen een vuurwapen nodig om zijn gedachten in daden om te zetten", aldus de voorzitter. Met zijn actieve speurtocht naar wapens en het in bezit hebben van 1800 kogels is T. daarmee de fase van 'toetsenbordterrorisme' voorbij.
© ANP 2018
extreemrechts
terreurverdachte
vincent t
aanslag
wapens
aivd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
moskee
can2019
auto
onderwijs
europa
duitsland
caf
rsb
houthi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech