Extreemrechtse terreurverdachte krijgt 36 maanden cel

algemeen
3
7 dec '18
De oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, zou als doel hebben actief moslims te bestrijden.
De extreemrechtse 46-jarige Vincent T. heeft vrijdag 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. T. is de oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, die als doel zou hebben actief moslims te bestrijden. 

In chats ronselde hij leden, zocht hij naar wapens en gaf hij aan "linkse kopstukken" af te knallen, zo werd hem verweten. Inlichtingendienst AIVD vermoedde dat T. de intentie had zijn ideeën in daden om te zetten. Vervolgens werd de Doornenburger in mei gearresteerd.

De verdachte gaf in diverse chats aan 'linkse mensen' te zullen afknallen. Hij noemde onder anderen Sylvana Simons en Volkert van der G. als potentieel doelwit. Dit gaat verder dan grootspraak, vond de rechtbank in Zutphen. "Hij had alleen een vuurwapen nodig om zijn gedachten in daden om te zetten", aldus de voorzitter. Met zijn actieve speurtocht naar wapens en het in bezit hebben van 1800 kogels is T. daarmee de fase van 'toetsenbordterrorisme' voorbij.
© ANP 2018
extreemrechts
terreurverdachte
vincent t
aanslag
wapens
aivd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
douane
veronica inside
botola pro
real madrid
dgsn
mohammed ihattaren
massahysterie
tetouan
daesh
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten