Sahara: Marokko's eerste officiële commentaar op rondetafelgesprek in Genève (video)

buitenland
1
7 dec '18
Een Marokkaanse delegatie nam op 5 en 6 december deel aan het rondetafelgesprek gewijd aan de Sahara-kwestie.
Marokko werd, samen met Algerije, Polisario en Mauritanië , voor dit rondetafelgesprek uitgenodigd door de persoonlijke gezant van de secretaris-generaal van de VN voor de Sahara, Horst Köhler. Horst Köhler heeft tijdens dit rondetafelgesprek alle partijen uitgenodigd voor een tweede rondetafelgesprek in het eerste kwartaal van 2019.

Aan het einde van het eerste rondetafelgesprek legde Nasser Bourita de Marokkaanse positie bloot tijdens een ontmoeting met de pers (video hieronder):

"Op uitnodiging van de persoonlijke afgezant van de secretaris-generaal van de VN nam Marokko deel aan het rondetafelgesprek die op 5 en 6 december 2018 in Genève werd gehouden op basis van een wettelijke verwijzing, duidelijk en nauwkeurig gedefinieerd in resolutie 2440 van de Veiligheidsraad.

Marokko zet zich in voor het politieke proces en heeft de persoonlijke gezant ondersteund bij het organiseren van een tweede rondetafelgesprek in het eerste kwartaal van 2019, onder hetzelfde raamwerk en hetzelfde format.

Marokko is echter van mening dat de serene sfeer niet genoeg is om het VN-proces nieuw leven in te blazen om tot een politieke, praktische, realistische en duurzame oplossing te komen.

Marokko hoopt dat het tweede rondetafelgesprek de toewijding van alle partijen zal ervaren [Noot van de redactie: een duidelijke verwijzing naar Algerije] voor een diepgaande discussie over de politieke oplossing.

Marokko is niet bereid om deel te nemen aan steriele discussies en is van mening dat dit een verspilling van tijd zal zijn voor de internationale gemeenschap en om een politieke oplossing voor dit geschil te bereiken."YouTube link

Videocredit: Medi1TV
© Redactie 2018
marokko
sahara
rondetafelgesprek
geneve
commentaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
douane
veronica inside
dgsn
real madrid
botola pro
team marokko
felipevi
flat
man
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten