20.000 Marokkaanse landbouwarbeiders naar Spanje in 2019

buitenland
3
7 dec 22:00
De 20.000 Marokkaanse landarbeiders zullen het Spaanse rode fruit moeten plukken.
Marokko is van plan 20.000 landbouwarbeiders naar Spanje te sturen in 2019. Dit cijfer vertegenwoordigt een toename van 4.000 plaatsen vergeleken met de campagne van 2018. 

De aankondiging werd gedaan door de minister van Werkgelegenheid, Mohamed Yatim, na een ontmoeting met het Nationale Agentschap voor Arbeid en Competentiepromotie (ANAPEC), belast met de selectie van kandidaten.

De Spaanse en Marokkaanse regeringen kwamen vorige maand bijeen in Huelva om zich voor te bereiden op de komst van deze arbeiders. Het doel van deze bijeenkomst was om fatsoenlijk werk te garanderen voor Marokkaanse vrouwelijke werknemers (huisvesting, goede arbeidsomstandigheden etc.).

Spanje en Marokko hebben verschillende nieuwigheden geïntroduceerd voor deze campagne, zodat deze plaatsvindt in de best mogelijke omstandigheden en om te voorkomen dat de problemen die zich tijdens de vorige campagne hebben voorgedaan worden voorkomen. Onder deze nieuwigheden is dat in Marokko bewustmakingscampagnes worden gelanceerd met video's waarin de arbeidsomstandigheden van vrouwen, hun rechten en plichten worden getoond.

Een van de andere nieuwigheden voor volgend jaar is dat werknemers die al aan vier campagnes hebben deelgenomen, een Spaanse verblijfsvergunning kunnen krijgen.
© Redactie 2018
marokkaanse
landbouwarbeiders
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
marine
frankrijk
nabilb
uefa
champions league
caf
migranten
overleden
drugs
straatsburg
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam