Labyad: 'Echte waarheid is dat PSV afspraken niet nakwam'

sport
2
8 dec '18
Spijt van zijn vroege stap naar het buitenland heeft Zakaria Labyad niet, de middenvelder die tussen bank en basis in pendelt vertelt dat zijn transfer naar de Liga NOS hem vooral als persoon heel erg heeft veranderd.
Te gast bij Inside Ajax kreeg de nu 25-jarige international een aantal stellingen geponeerd. Een daarvan betrof de transfer die hij toen nog op 19-jarige leeftijd maakte. Het jeugdexponent van PSV verliet de Herdgang voor een lucratief contract in de Portugese hoogste voetbalafdeling, zijn belofte van toptalent inlossen lukte hem echter niet bij achtienvoudig landskampioen. Toch zegt Labyad totaal geen spijt te hebben van deze transfer: ''De waarheid is natuurlijk dat ze bij PSV destijds hun afspraken niet nakwamen. De club wist bovendien dat ik transfervrij zou zijn, ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik ben ook iemand die van uitdagingen houd. Op heel jonge leeftijd, 19 jaar jong, heb ik die stap gemaakt. Als voetballer en vooral als mens ben ik daar enorm gegroeid, achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik die stap heb gemaakt.''

Als zomeraanwinst heeft Labyad het óók bij Ajax tot nu zwaar te verduren. Door het aanblijven van Hakim Ziyech en met tal van andere concurrenten op zijn positie zal hij zich dan ook voorlopig moeten schikken in een rol als reserve. De talentvolle aanvaller ligt overigens nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA. 

Photocredit: ANP
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
psv
ajax
sporting lissabon
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
douane
veronica inside
dgsn
real madrid
botola pro
team marokko
felipevi
flat
man
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten