FAR Rabat neemt noodgedwongen afscheid van hoofdcoach Fakhir

marokko
0
8 dec '18
Het was een kwestie van tijd voordat de ervaren Marokkaanse oefenmeester de laan werd uitgestuurd, gisteren maakte de club het nieuws officieel bekend.

Als voormalig leidsman van onder andere Raja Casablanca, MAT Tétouan, MAS Fès en nu óók FAR Rabat zal M'Hamed Fakhir binnenkort elders aan de bak moeten. Gisteren werd dus officieel naar buiten getreden met het nieuws dat beide partijen niet meer met elkaar door willen. Dat de clubleiding van de huidige hekkensluiter in de Marokkaanse competitie tot deze keuze kwam is tweeledig: allereerst komt het door het ondermaats presteren van de ploeg. FAR Rabat werd al in de eerste ronde van de Marokkaanse beker, Coupe du Trône, uitgeschakeld. Tegen tweedeklasser Ittihad Khemisset had de selectie van Fakhir geen antwoord op de enkele treffer die de thuisploeg op het scorebord toverde (red. 1-0 verlies). Het snel stranden in het bekeravontuur bleek geen bijkomstigheid toen duidelijk werd dat men ook in de Botola Pro weinig te vertellen had: na 9 competitiewedstrijden (twee nog in te halen door Afrikaans clubvoetbal) staat de 12-voudig landskampioen stijf onderaan. 

Fakhir door eigen speler beticht van corruptie en vriendjespolitiek
Buiten de sportieve misère had de 65-jarige coach ook te kampen met slechte beeldvorming van zijn persoon. In de Marokkaanse media kreeg men lucht van een telefoongesprek van Youssef Kaddioui, aanvoerder van die ploeg, waarin Fakhir openlijk werd beticht van corruptie en vriendjespolitiek. Aantijgingen die Fakhir nog minder populair maakten bij de aanhang. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
far rabat
botola pro
ontslag
mhamed fakhir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi