Ambassadeur ontkent weigering van Marokkaanse onderdanen in Koeweit

marokko
4
8 dec '18
In de Marokkaanse media en op social media ging de ronde dat Marokkaanse onderdanen de toegang zou worden geweigerd tot Koeweit.

Informatie die door een Koeweitse krant werd gepubliceerd en door Marokkaanse media en sociale netwerken op grote schaal werd overgenomen, m.b.t. het verbod van Marokkaanse onderdanen om toegang te krijgen tot het Koeweitse grondgebied, "is volkomen ongegrond", zei de Koeweitse ambassadeur in Rabat, Abdul Latif Ali El Yahya.

Deze informatie is "volledig onjuist" en vertegenwoordigt niet de officiële positie van de staat Koeweit, vertelde Ali El Yahya aan het Marokkaanse persbureau MAP. Daarbij opmerkend dat "de zaken normaal verlopen en dat Marokkanen, mannen en vrouwen, elke dag zonder enig probleem naar Koeweit gaan."

De nodige juridische procedures zijn gaande tegen de journalist die het artikel heeft geschreven en het medium dat het zonder verificatie publiceerde, verzekerde hij, betreurend dat deze informatie op grote schaal op een "onhandige manier" werd doorgegeven.

© Redactie 2018
marokko
koeweit
weigering
nepnieuws
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi