Ambassadeur ontkent weigering van Marokkaanse onderdanen in Koeweit

buitenland
4
8 dec '18
In de Marokkaanse media en op social media ging de ronde dat Marokkaanse onderdanen de toegang zou worden geweigerd tot Koeweit.
Informatie die door een Koeweitse krant werd gepubliceerd en door Marokkaanse media en sociale netwerken op grote schaal werd overgenomen, m.b.t. het verbod van Marokkaanse onderdanen om toegang te krijgen tot het Koeweitse grondgebied, "is volkomen ongegrond", zei de Koeweitse ambassadeur in Rabat, Abdul Latif Ali El Yahya.

Deze informatie is "volledig onjuist" en vertegenwoordigt niet de officiële positie van de staat Koeweit, vertelde Ali El Yahya aan het Marokkaanse persbureau MAP. Daarbij opmerkend dat "de zaken normaal verlopen en dat Marokkanen, mannen en vrouwen, elke dag zonder enig probleem naar Koeweit gaan."

De nodige juridische procedures zijn gaande tegen de journalist die het artikel heeft geschreven en het medium dat het zonder verificatie publiceerde, verzekerde hij, betreurend dat deze informatie op grote schaal op een "onhandige manier" werd doorgegeven.
© Redactie 2018
marokko
koeweit
weigering
nepnieuws
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
douane
veronica inside
dgsn
real madrid
botola pro
team marokko
felipevi
flat
man
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten