Meer heteluchtballonnen boven Marrakech

marokko
0
9 dec '18
Er zijn in Marokko niet veel bedrijven actief in de ballonvaart, maar dit aantal groeit wel.

Een nieuw bedrijf voor ballonvluchten "Adventure Balloon Marrakech" heeft toestemming gekregen om luchtdiensten te exploiteren via heteluchtballonnen, kondigt een decreet aan dat is gepubliceerd in het Staatsbulletin.

Er zijn maar weinig bedrijven die in de ballonvaart actief zijn in Marokko, maar het worden er wel steeds meer. Een ander nieuw bedrijf, "Sunrise Balloon", verkreeg in februari jongstleden toestemming om luchtdiensten te exploiteren via heteluchtballonnen.

Twee andere bedrijven zijn al heel lang operationeel. Het gaat om "Ciel d'Afrique" en "Marrakech by Air", beide gestart in 2007, bericht medias24. Al deze bedrijven zijn gevestigd in Marrakech.

Volgens het decreet ligt de maximaal toegestane hoogte 3000 feet boven de grond, wat overeenkomt met ongeveer 1000 meter.

Vóór elke vlucht moet een vliegplan door deze bedrijven worden ingediend bij de betrokken administraties. Dit moet in de avond voor de volgende dag worden ingediend.

Ook moet een aanvraag voor een startvrijstelling per radio of telefoon systematisch worden ingediend bij de controletoren van de luchthaven van Marrakech, die het luchtverkeer van de TMA (Terminal Control Area) regelt.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
heteluchtballonnen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?