1400 Marokkaanse minderjarigen zijn dit jaar in Melilla gearriveerd

marokko
0
10 dec '18
Het gaat hier om niet-begeleide minderjarige Marokkanen.

Melilla's minister van Sociale Zaken, Daniel Ventura, kondigde aan dat 120 niet-begeleide minderjarige Marokkanen Melilla zijn binnengegaan in de maand november 2018. Hiermee komt  het aantal Marokkaanse minderjarige migranten die dit jaar in de stad aankwamen op 1400, zo meldt het Spaanse persagentschap EFE.

Om de situatie te verhelpen, drong het ministerie er bij de autoriteiten in de stad op aan om het aantal Marokkaanse niet-begeleide minderjarige migranten dat de stad binnenkomt te beperken tot 200.

De stad Melilla zei in een verklaring dat deze cijfers gebaseerd zijn op een rapport van de lokale politie. 50 van deze minderjarigen deelden met de auteurs van het rapport hoe zij in Melilla zijn aangekomen.

Zo verklaarden 23 van hen dat ze met "Marokkaanse documenten kwamen, alleen waren binnengekomen of vergezeld door een familielid of een andere persoon", zeiden 11 van hen dat ze gebruik maakten van een onbewaakt moment bij de grens en zeiden 7 van hen dat zij zich verstopten in voertuigen of onder een vrachtwagen.

© Redactie 2018
marokko
melilla
minderjarigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi