Italiaanse voortvluchtige uitgeleverd na zich 22 jaar verstopt te hebben in Marokko

marokko
6
10 dec '18
Een Italiaan slaagde erin zich 22 jaar in Marokko te verstoppen, voordat hij werd gearresteerd in Temara, 15 kilometer ten noorden van Rabat.

Angelo Fillipini, 74 jaar en oorspronkelijk inwoner van Como, was het onderwerp van een langlopend arrestatiebevel. Decennia-lange inspanningen van Italiaanse wetshandhavingsinstanties bleek tot voor kort onvoldoende, meldt de Italiaanse krant La Provincia Di Como.

Als lid van de Ndrangheta-clan (de grootste maffiaclan ter wereld) verdiende Filippini een fortuin met illegale activiteiten waarbij grote hoeveelheden heroïne een rol speelde. Deze activiteiten kosten de voortvluchtige een gevangenisstraf van 11 jaar en zeven maanden.

Om te zorgen dat de politie hem uit het oog verloor, verhuisde Filippini naar Marokko, om precies te zijn naar Temara, in de buurt van Rabat. Terwijl hij in Temara woonde, startte de Italiaan een onroerendgoedbedrijf en begon een heel nieuw leven om te ontsnappen aan de Italiaanse en Marokkaanse autoriteiten.

Na meer dan twee decennia in Marokko te hebben geleefd werd de Italiaanse voortvluchtige man pas eerder dit jaar geïdentificeerd dankzij een onderzoek door de Marokkaanse en Italiaanse politie.

Filippini werd gearresteerd in april en werd afgelopen woensdag (5 december) uitgeleverd aan Italië, geëscorteerd door personeel van de SCIP - Dienst voor Internationale Politiesamenwerking van het Marokkaanse ministerie van Openbare Veiligheid.

© Redactie 2018
marokko
temara
italiaanse
voortvluchtige
uitgeleverd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?