Zwitserland opent ereconsulaat in Marrakech

marokko
0
11 dec '18
Zwitserland heeft vrijdag een ereconsulaat geopend in Marrakech met als doel de officiële aanwezigheid van dit land in deze regio van het Koninkrijk te versterken.

"De opening van dit ereconsulaat weerspiegelt de wens van Zwitserland om zijn aanwezigheid te ontwikkelen in de regio Marrakech-Safi, waar het al goed is betrokken op economisch, sociaal en cultureel gebied door de aanwezigheid van toonaangevende Zwitserse bedrijven, verenigingen en specifieke projecten", benadrukte bij deze gelegenheid de Zwitserse ambassadeur in Marokko, Massimo Baggi.

Zwitserland wil ook dichter bij de Zwitserse gemeenschap komen in de okerkleurige stad, een dynamische stad met internationale troeven, waaronder de Zwitserse Cirkel die dit jaar werd ingehuldigd, voegde hij eraan toe.

Tijdens de ceremonie werd Sami Zerelli, benoemd tot de ereconsul van Zwitserland, voorgesteld aan de lokale autoriteiten en de Zwitserse gemeenschap in de regio. Zerelli was ook meerdere jaren voorzitter van de Zwitserse Kamer van Koophandel in Marokko.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
consulaat
zwitserland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?