Rookie Award: Hakimi valt voor de tweede keer op rij in de prijzen

marokko
3
11 dec '18
Waar hij in de maand oktober al als beste uit de bus kwam, kreeg hij ook voor de afgelopen kalendermaand de Rookie Award toebedeeld.

Maandelijks wordt er in de Bundesliga een jonge speler in het zonnetje gezet, voor de maand november was dat dus Achraf Hakimi. Tijdens deze editie ging de Marokkaans-international de concurrentie aan met respectievelijk Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf, België) en Jean-Philippe Mateta (1. FSV Mainz 05, Frankrijk). Ook deze tegenstanders bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen de enorme populariteit die de back geniet in het Duitse hoogste niveau. 

De teller voor de voormalig Madrileen staat nu op 1 doelpunt en 3 assists uit 10 competitiewedstrijden. Het jeugdproduct van 'de Koninklijke' kan theoretisch gezien nog 2 seizoenen op huurbasis in actie komen voor 'Die Borussen', echter is het ook mogelijk dat men de back definitief inlijft. Clubvoorzitter Hans Joachim-Watzke gaf onlangs nog te kennen erg onder de indruk te zijn van zijn 20-jarige vleugelverdediger, zo erg dat hij tijdens de jaarlijkse vergadering toezegde er alles aan te doen hem over te nemen van zijn contractclub. 

Photocredit: @BlackYellow (Twitter)

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
borussia dortmund
bundesliga
rookie award
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?