Mohammedia: 10 jaar gevangenisstraf voor leden van netwerk dat hondenvlees verhandelde

marokko
2
11 dec '18
Alle zeven leden van het criminele netwerk kregen dezelfde gevangenisstraf.

Het Gerechtshof van Mohammedia veroordeeld op maandag (10 december) alle zeven leden van een crimineel netwerk dat honden slachtte en het vlees verhandelde tot 10 jaar gevangenisstraf.

De 7 leden, die hun goederen in Mohammedia, Ain Harrouda en Casablanca verkochten, kregen ook elk een boete van 5000 dirham, zei een gerechtelijke bron die door het Marokkaanse persbureau MAP werd geciteerd.

De uitgesproken vonnissen waren in overeenstemming met de eis van de openbaar aanklager, die van mening was dat de frauduleuze praktijken van het netwerk neerkomen op "een daad van verraad".

De openbaar aanklager benadrukte in zijn pleidooien dat dit dossier "niet alleen een bepaalde laag maar alle burgers treft", eraan herinnerend dat onderzoekers "sporen van bloed en overblijfselen van een hond op de slachtplaats hadden ontdekt, evenals het karkas van een gevilde hond, zonder hoofd en in staat van ontbinding".

Op basis van een rapport over verdachte handelingen in Douar Ouled Sidi Abdenbi, deed de Koninklijke Gendarmerie van Chellalat (dat onder Mohammedia valt), een verrassingsinval bij een geheim depot op 24 november. Het depot was gelegen op een braakliggend terrein, waar ze onder andere twee zieke en stervende koeien, honden en diverse slachtapparatuur aantroffen.

Drie personen die bezig waren met het bereiden van vlees van onbekende oorsprong werden ter plekke gearresteerd. De andere vier werden later opgepakt, in opdracht van de openbaar aanklager. De gendarmerie nam ook beslag op een auto, twee stervende koeien, verschillende honden en messen die bij de slachting werden gebruikt.

De leden van het netwerk, tussen de 30 en 50 jaar oud, gaven toe dat ze zieke koeien hadden gekocht en hondenvlees hadden gemalen en als geit hadden verkocht aan tientallen straatverkopers in de meeste wijken van Casablanca en Mohammedia.

© Redactie 2018
marokko
mohammedia
hondenvlees
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?