Koning Mohammed VI ontvangt Antonio Guterres

marokko
0
12 dec '18
De Koning sprak gisterenmiddag met Guterres in het Koninklijk Paleis in Rabat.

Antonio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, sprak gisterenmiddag zijn dank uit voor de succesvolle organisatie in Marokko van de internationale conferentie voor de goedkeuring van het VN-migratiepact, kondigt een verklaring aan van het Koninklijk Kabinet geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP.

De twee bespraken diverse gebieden met elkaar, zoals mensenrechten, de zuid-zuidsamenwerking en de uitvoering van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling en klimaatverandering.

Evenzo prees de secretaris-generaal (SG) de gulle en gestage inzet van het Koninkrijk voor vredeshandhavings- en vredesopbouwende operaties, inclusief de inzet van de Koninklijke Strijdkrachten in de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Het recente rondetafelgesprek (5 en 6 december) in Genève betreffende de Sahara-kwestie kwam ook aan bod. De Koning herhaalde aan Guterres de steun van het Koninkrijk voor de inspanningen van hemzelf en zijn persoonlijke gezant om een definitieve politieke oplossing voor dit regionale geschil te bereiken.

De bijeenkomst werd bijgewoond door Miguel Graca, speciale assistent van de SG, en Khassim Diagne, directeur politieke zaken in het kabinet van de SG. Aan de Marokkaanse zijde werd de bijeenkomst bijgewoond door Fouad Ali El Himma, adviseur van de Koning, en Nasser Boyurita, minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking.

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
guterres
rabat
migratiepact
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?