Italië: Marokkaans echtpaar overleden als gevolg van een brand in hun flat

buitenland
1
12 dec '18
Twee Marokkanen stierven in de nacht van zondag 9 december, na een brand die uitbrak in een flatgebouw in de stad Reggio Emilia in Italië.

Volgens de nieuwswebsite Medi1TV zei een bron bij de Marokkaanse ambassade in Bologna dat de doden een Marokkaans echtpaar waren dat in Italië woonde. Volgens deze bron raakten hun kinderen van 14 en 16 jaar zwaar gewond als gevolg van deze brand.

Medi1 meldt dat het vuur uitbrak omdat verschillende daklozen een vuurtje in de kelder van het flatgebouw hadden aangestoken om zich op te warmen. Andere media melden ook dat ongeveer 40 andere mensen, waaronder kinderen, met spoed naar het Niguarda-ziekenhuis in Milaan zijn gebracht na verstikkingsverschijnselen door de rook. In totaal woonden er 8 Marokkaanse gezinnen in het flatgebouw

Het parket van Reggio Emilia opende een onderzoek om de details van dit drama te verduidelijken. De Marokkaanse ambassade in Bologna heeft besloten om de repatriëring van de lichamen van de twee slachtoffers naar Marokko op zich te nemen.

© Redactie 2018
marokkaans
echtpaar
italie
brand
overleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi