Syrische troepen nemen laatste daesh-bolwerk in

buitenland
19
14 dec '18
Syrische strijders gesteund door de Verenigde Staten hebben de stad Hajin ingenomen, de laatste grote stad die werd gecontroleerd door daesh.

Syrische strijders gesteund door de Verenigde Staten hebben de stad Hajin in het oosten van Syrië ingenomen, meldden het Syrische observatorium voor de mensenrechten en een bron in de militie die de strijd voerde vrijdag.

Hajin is de laatste grote stad die werd gecontroleerd door terroristen van daesh ten oosten van de rivier de Eufraat bij de grens met Irak. De door de VS gesteunde Syrische Democratische Krachten (SDF), aangevoerd door de Koerdische YPG-militie, hebben enkele maanden gestreden om de terreurgroep in het gebied uit te roeien.

De inname van Hajin drukt daesh terug in een kleinere strook langs de oostelijke oever van de rivier de Eufraat in het gebied waar de VS-gesteunde operaties op zijn gericht.

5000 daesh-strijders

SDF-opperbevelhebber Mazloum Kobani zei donderdag tegen persbureau Reuters dat nog zeker 5000 daesh-strijders in het overgebleven territorium verblijven en dat ze besloten hebben tot de dood te vechten. Onder hen bevinden zich ongeveer 2000 buitenlandse strijders, voornamelijk Arabieren en Europeanen, samen met hun families.

© ANP 2018
syrie
daesh
bolwerk
hajin
ingenomen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?