11-jarig Marokkaans programmeerwonder de jongste spreker tijdens Google Event (video)

marokko
9
14 dec '18
Idder Motii is een Marokkaans, autodidactisch programmeerwonder, dat vloeiend Engels spreekt, evenals drie programmeertalen: Python, C++ en SQL.

Idder Motii nam deel aan een workshop coderen en debuggen in Agadir tijdens DevFest Agadir 2018, gehost door de Google Developer Group (GDG), waar hij een presentatie gaf over zijn favoriete programmeertaal, Python.

Motii was de jongste spreker op de GDG-conferentie, waar grote techbedrijven zoals Google en sprekers uit de VS, Duitsland en Spanje aan deelnamen. Tijdens het evenement verdiende hij de titel van de "jongste Marokkaanse programmeur", bericht MoroccoWorldNews.

In een interview met RT Online zei Motii dat hij een deel van zijn vorderingen aan zijn broer te danken heeft. De invloed van zijn broer was erg belangrijk voor hem, "hij heeft me in dit veld gebracht, ik ben hem heel dankbaar".

Toen hem werd gevraagd naar zijn favoriete programmeertaal, zei hij: "Python is mijn favoriete programmeertaal. Ik gebruik het elke dag".

Motii begon te leren hoe hij moest coderen toen hij nog maar tien jaar oud was. Hij codeert in Python, Java, C++, HTML en Scratch. De autodidactische (zelf lerend) programmeur is ook een autodidactisch Engels spreker. Hij zei dat hij Engels leerde van films en video's op internet.

Zakaria Jaiathe, een senior software engineer die een 'spontaan' interview met de jonge programmeur had (video hieronder), is een inzameling begonnen op het crowdfundingplatform GoFundMe om voor Motii een goede laptop te kopen. Jaiatje schreef: "Ik was zo verbluft door zijn technische achtergrond en zijn vermogen om zeer geavanceerde onderwerpen zoals Machine Learning en Augmented Reality op zijn leeftijd te bespreken en te begrijpen".

YouTube link

Videocredit: Zakaria Jaiathe

© Redactie 2018
marokko
programmeerwonder
gdg
iddermotii
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi