EXCLUSIEF: Wotte wil beroep doen op A-internationals van Renard voor Jong Marokko

marokko
1
15 dec '18
Vanmiddag bevestigden betrouwbare bronnen tegenover onze redactie dat Mark Wotte alles op alles zet om zich uiteindelijk, via de Afrika Cup U23, te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Vanuit Rabat is men momenteel druk in de weer om de huidige selectie aan Jong Marokko-internationals te voorzien van wat kwaliteitsimpuls. Wij vernamen, nadat recente berichtgeving uit Marokko ons bereikte, dat de huidige bondscoach van de beloften van de Marokkaanse bond nauwer samen wil gaan werken met zijn collega Hervé Renard. Met het oog op de naderende kwalificatiereeks voor de Afrika Cup voor spelers onder de 23 jaar wil de 57-jarige Hagenees een beroep doen op respectievelijk Noussair Mazraoui, Achraf Hakimi, Hamza Mendyl, Youssef En-Nesyri en 'last but not least' Wydad Casablanca groeibriljant Achraf Dari. Let wel, het gaat hier dan alleen om de FIFA interlandperiode in maart. In juni zal Renard vanzelfsprekend deze namen nodig hebben voor de Afrika Cup, het toernooi waarvan het gastland binnenkort bekend wordt gemaakt. 

Quotum voor Afrikaanse kwalificatiekandidaten: 47 kanshebbers voor ticket Olympische Spelen, slechts 3 te verdelen
Jong Marokko heeft nog 2 hordes te nemen voordat kwalificatie voor die Afrika Cup een feit is. Eerst dient men in maart (play-offs) af te rekenen met de leeftijdsgenoten uit DR Congo, deze ploeg treffen ze in een tweeluik. Bij doorstroming krijgen de Marokkaanse beloften in juni de winnaar uit het tweeluik Ethiopië - Mali voor hun kiezen. Overleeft men deze play-off ook dan is Jong Marokko verzekerd van een startbewijs voor die Afrika Cup die in november van het komende kalenderjaar gehouden wordt in Egypte. 

Samen met nog 6 andere gekwalificeerde landen én dus ook gastland Egypte wordt dit toernooi afgewerkt. De uiteindelijke top drie in dit door de FIFA erkende eindtoernooi plaatst zich dan voor die felbegeerde plek tijdens de Olympische Spelen in Tokio. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
mark wotte
jong marokko
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi