Marokko: zon, zee en....plastische chirurgie? (video)

marokko
8
15 dec '18
AfricaNews maakte een speciale aflevering over de groei van plastische chirurgie in Marokko.

Lang bekend als toeristische bestemming voor zijn zonnige stranden, exotische gerechten en historische locaties, biedt Marokko buitenlandse bezoekers nu een andere attractie: klinieken voor plastische chirurgie. Marokko trekt steeds meer buitenlandse bezoekers aan die willen profiteren van lagere prijzen voor plastische chirurgie, van face-lifts en neuscorrecties tot buikwandcorrecties.

De belangrijkste groeigebieden zijn cosmetische chirurgie, ooglaseren en tandheelkundig toerisme. Cosmetische chirurgie in Marokko kost tussen de 30% en 50% minder dan in Europa. Het land heeft 80 specialisten en 12 cosmetische klinieken. Bij 15% van de 14.500 gevallen van cosmetische chirurgie die jaarlijks in Marokko plaatsvinden, zijn buitenlandse patiënten betrokken. Dit zou Marokko iets meer dan 2000 medische toeristen per jaar bezorgen, een niet heel sterke groei dus.

Vrouwen zijn goed voor 75% van de buitenlandse patiënten, met liposuctie en borstvergrotingen als de meest uitgevoerde operaties volgens de Marokkaanse Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Cosmetische Chirurgie (SMCPRE).

Africa News sprakt met de plastisch chirurg Dr. Mohamed Jamal Guessous om uit te leggen waarom Marokko Afrika's bestemming voor medisch toerisme wordt.

YouTube link

Videocredit: AfricaNews

© Redactie 2018
marokko
plastische
chirurgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?