Martin Scorsese de officiële 'godfather' van de Marokkaanse cinema

lifestyle
0
16 dec '18
De Amerikaanse regisseur Martin Scorsese heeft aangeboden om de officiële sponsor van de Marokkaanse filmbibliotheek te zijn.
Nadat Scorsese de 17e editie van het Internationaal Filmfestival in Marrakech bijwoonde, organiseerde de directeur van het Marokkaanse Centrum voor Cinematografie (CCM), Narjiss Nejjar, een ontmoeting met de filmmaker. Tijdens deze ontmoeting presteerde hij de missies van de Marokkaanse filmbibliotheek aan Scorcese.

De missies bestaan uit het verzamelen, bewaren en restaureren van het Marokkaanse filmerfgoed, maar ook de overdracht van filmcultuur aan toekomstige generaties, meldt CCM in een verklaring gepubliceerd door het Marokkaanse persbureau MAP.

Scorcese was verheugd met de ambitie van CCM en stelde voor om de officiële sponsor van de Marokkaanse filmbibliotheek te worden. Dankzij dit sponsorschap kan de Marokkaanse filmbibliotheek profiteren van de expertise van "The Film Foundation", een non-profit instelling die zich inzet voor de bescherming en het behoud van wereldcinematografische werken.

Naast de oprichter, Martin Scorsese, brengt de instelling filmmakers samen zoals Francis Ford Coppola, Woody Allen, Georges Lucas en Steven Spielberg. Deze samenwerking zal CCM ook in staat stellen om zichtbaar te worden op het internationale toneel.
© Redactie 2018
marokko
martinscorcese
cinema
godfather
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
christchurch
nieuw-zeeland
aanslagen
utrecht
schietpartij
terroristische
moskeeen
team marokko
amsterdam
golaso
atlasleeuwen
casablanca
wk 2018
frmf
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
daesh