Marokkaanse leraar genomineerd voor prestigieuze wereldwijde lerarenprijs

buitenland
2
16 dec '18
Sharif Hamidi is een van de 50 leraren die zijn genomineerd voor een speciale prijs: de beste leraar ter wereld 2019.
Ondanks het feit dat ze veel hindernissen ondervinden bij de dagelijkse uitvoering van hun werk blijven sommige leraren in Marokko inspireren en motiveren door hun uitstekende methodes en inzet. En één van hen is de 29-jarige Marokkaan Sharif Hamidi.

De prestiqieuze prijs heeft een mooie jackpot: de winnaar ontvant maar liefst één miljoen dollar toegekend door de Varkey Foundation. De Varkey Foundation is de initiator van dit wereldwijde evenement, als erkenning voor de rol die docenten in de samenleving spelen. Dit jaar werden de 50 leraren geselecteerd uit meer dan 10.000 kandidaten uit 179 landen.

De nominatie van Hamidi is een erkenning van zijn inspanningen om onderwijs te bevorderen en de normen van het onderwijs voor kansarme kinderen in Marokko te verbeteren, volgens de Varkey Foundation.

Hamidi is geselecteerd dankzij zijn innovatieve onderwijsproject "Education 4.0". Dit onderwijsproject bestaat uit een mobiele school die kriskras door de afgelegen regio's en landelijke gebieden rijdt, zodat jonge studenten uit deze regio's via een gratis didactisch platform (dat Hamidi heeft opgezet), kunnen leren over nieuwe informatietechnologieën, die vandaag de dag essentieel zijn voor de arbeidsmarkt.

Hamidi heeft ook bijgedragen aan het onderwijs via een ander veelbelovend project dat gericht was op het opzetten van bibliotheken om lezen te bevorderen en jongeren aan te moedigen om boeken uit te wisselen en nieuwe lokale bibliotheken te starten.

De uiteindelijk winnaar van de prijs zal worden bekend gemaakt op het 'Global Education and Skills Forum' in Dubai op 24 maart 2019.
© Redactie 2018
marokko
leraar
nomatie
prijs
wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi