Cocaïnehandel: BCIJ arresteert Colombiaan die illegaal landingsbanen in Marokko wilde aanleggen

buitenland
4
17 dec '18
De Colombiaanse staatsburger werd gearresteerd op een boerderij in Boujdour.
De afdeling Georganiseerde Misdaad, die valt onder de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, kondigde de arrestatie aan op zaterdag (15 december) van een Colombiaanse staatsburger in Boujdour. De man was in het bezit van materialen bestemd voor de handel van cocaïne uit Latijns-Amerika via luchtverkeer. De cocaïne was bedoeld voor de Europese markt, met Marokko als doorvoerland.

Volgens een verklaring van BCIJ werd de Colombiaanse staatsburger gearresteerd op een boerderij in Boujdour waar een grote partij materieel voor de aanvoer van vliegtuigen en het verbergen van cocaïne in beslag werd genomen.

Het materiaal "was bestemd voor cocaïnehandel op wereldschaal", meldt de verklaring. De in beslag genomen materialen omvatten "100 liter kerosine, drie grote brandstoftanks, twee motoren (van vliegtuigen), vijf elektrische generatoren, reserveonderdelen voor pompen, elektrische kabels en 46 containers bestaande uit 2.700 liter brandstof en diverse mechanische apparatuur".

De eerste elementen van het onderzoek toonden aan dat een netwerk van drugssmokkelaars zich voorbereidde om zones in de regio Dakhla op te zetten om illegaal landingsbanen te ontwikkelen voor vliegtuigen met cocaïne uit Latijns-Amerika. Ook bleek dat de gearresteerde Colombiaan trainingssessies had gevolgd in de luchtvaart en dat hij illegaal Marokko was binnengekomen.

Dit plan kon worden tegengehouden na de ontmanteling vorige week van een crimineel netwerk van drugssmokkelaars en de inbeslagname van één ton en vier kilo cocaïne. Bij die operatie werden in totaal 17 personen gearresteerd, waaronder twee Spaanse staatsburgers en drie Colombianen. De boerderij in Boujdour kon worden gelokaliseerd na verhoren van deze arrestanten.
© Redactie 2018
marokko
cocainehandel
colombiaan
landingsbanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi