El Othmani geeft ministers standje voor herhaaldelijk afwezigheid in het parlement

algemeen
9
17 dec '18
Opgewonden door de herhaalde afwezigheid van de ministers in het parlement, herinnerde El Othmani de ministers tijdens de ministerraad aan hun plichten.
De krant Al Ahdath Al Maghribia blikte in de weekendeditie terug op de ministerraad van afgelopen donderdag. El Othmani is boos op sommige van zijn ministers en hij heeft hen dat duidelijk gemaakt tijdens de wekelijkse ministerraad. El Othmani had meerdere klachten ontvangen van parlementsleden van de twee kamers over de afwezigheid van de ministers tijdens parlementaire vergaderingen.

El Othmani heeft zijn ministers "krachtig bevolen", aldus de krant, om parlementaire vergaderingen bij te wonen, of het nu gaat om mondelinge vragensessies, plenaire vergaderingen of commissiedebatten. Het verzuim van de ministers is niet nieuw, het is zelfs een terugkerend feit, en parlementariƫrs (vooral in de tweede kamer) klagen hier voortdurend over. Dit is echter wel de eerste keer dat dit onderwerp een punt op de agenda is van de ministerraad.

Hij riep zijn ministers ook op om te antwoorden en bijzondere aandacht te besteden aan alle schriftelijke vragen die aan hen worden gericht. "We moeten actiever gaan samenwerken met de parlementaire instelling die een belangrijke rol speelt als overheid", benadrukte El Othmani aan het begin van de ministerraad.

Dit is vooral belangrijk aangezien de uitvoerende macht net een aantal belangrijke wetsontwerpen in het parlement heeft ingediend. Deze teksten zullen een grote impact hebben op de economische en sociale situatie van burgers. Dit zijn wetsontwerpen die de overheid zal proberen te implementeren, eenmaal aangenomen in het parlement, om het leven van burgers en bedrijven gemakkelijker te maken. De aanwezigheid van de ministers is daarom vereist tijdens het debat over deze teksten.
 
© Redactie 2018
marokko
el othmani
ministers
parlement
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi