Migratie: EU steunt Marokko met 148 miljoen euro in 2018

buitenland
3
17 dec '18
Om de steun aan Marokko in de strijd tegen irreguliere migratie te verstevigen, verleent de Europese Unie steun voor het totale bedrag van 148 miljoen euro in 2018.
"De extra enveloppe die is aangenomen in het kader van het noodtrustfonds voor Afrika zal het totale bedrag aan steun voor Marokko 148 miljoen bedragen in 2018", aldus een verklaring van de Europese Commissie en gepubliseerd door 2M.

Deze enveloppe "zal bijdragen tot een intensievere bestrijding van de smokkel van migranten en mensenhandel, met inbegrip van een versterking van geïntegreerd grensbeheer, tegen een achtergrond van toegenomen migratiedruk op de route van het westelijke Middellandse Zeegebied", onderstreept de verklaring.

"Met de hulp van haar lidstaten intensiveert de EU haar hulp aan Marokko, een leidende partner voor de Europese Unie. Samen moeten de EU en Marokko de uitdagingen aangaan waarmee zij momenteel worden geconfronteerd, samen kunnen we smokkelaars bestrijden, levens redden en hulp bieden aan mensen in nood", zei eurocommissaris voor Uitbreiding en Nabuurschap Johannes Hahn in de verklaring.

Volgens Hahn gaat de samenwerking tussen de EU en Marokko verder dan alleen migratie. "We werken eraan om onze samenwerking te versterken door middel van sociaaleconomische ontwikkeling, decentralisatie en integratie van jongeren, ten behoeve van Marokkaanse en Europese burgers," concludeerde hij.
© Redactie 2018
marokko
eu
migratie
steun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi