'Een nieuwe Saoedische provocatie tegen Marokko'

marokko
70
17 dec '18
In de Marokkaanse media wordt unaniem boos gereageerd op Turki Al Sheikh.

Voetbal lijkt een favoriet gebied van Saoedische provocaties tegen Marokko. En de belangrijkste persoon daarbij is nog steeds Turki Al Sheikh, berichten zo'n beetje alle Marokkaanse nieuwssites vandaag.

Vandaag vindt de loting plaats van de Zayed Cup. Deze beker brengt 8 Arabische clubs samen waaronder Raja Casablanca. Hierbij werd een kaart van o.a. Marokko gepubliceerd.

Deze kaart had echter niet alleen een lijn om Marokko in tweeën te knippen en de Marokkaanse Sahara te isoleren, maar ging verder en knipte Marokko in drie delen. Het derde deel is ten oosten van de muur in de Marokkaanse Sahara.

Deze kaart werd gisteren gepubliceerd op het Twitter-account van de Arabische voetbalunie onder voorzitterschap van Turki El Sheikh, die ook een consultant is in het Saoedische Koninklijke Kabinet.

Volgens de nieuwssites ging het dit keer niet alleen over het FIFA wereldkampioenschap en het bod voor de 2026 editie, maar dit gaat dieper en raakt een "heilige zaak" van het Koninkrijk.

De Arabische voetbalunie heeft inmiddels (vanmiddag) de kaart van zijn officiële website verwijderd en deze vervangen door een andere afbeelding na tussenkomst van de Marokkaanse voetbalbond.

© Redactie 2018
marokko
saoediarabie
kaart
provocatie
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi