'Een nieuwe Saoedische provocatie tegen Marokko'

buitenland
70
17 dec '18
In de Marokkaanse media wordt unaniem boos gereageerd op Turki Al Sheikh.
Voetbal lijkt een favoriet gebied van Saoedische provocaties tegen Marokko. En de belangrijkste persoon daarbij is nog steeds Turki Al Sheikh, berichten zo'n beetje alle Marokkaanse nieuwssites vandaag.

Vandaag vindt de loting plaats van de Zayed Cup. Deze beker brengt 8 Arabische clubs samen waaronder Raja Casablanca. Hierbij werd een kaart van o.a. Marokko gepubliceerd.

Deze kaart had echter niet alleen een lijn om Marokko in tweeën te knippen en de Marokkaanse Sahara te isoleren, maar ging verder en knipte Marokko in drie delen. Het derde deel is ten oosten van de muur in de Marokkaanse Sahara.

Deze kaart werd gisteren gepubliceerd op het Twitter-account van de Arabische voetbalunie onder voorzitterschap van Turki El Sheikh, die ook een consultant is in het Saoedische Koninklijke Kabinet.

Volgens de nieuwssites ging het dit keer niet alleen over het FIFA wereldkampioenschap en het bod voor de 2026 editie, maar dit gaat dieper en raakt een "heilige zaak" van het Koninkrijk.

De Arabische voetbalunie heeft inmiddels (vanmiddag) de kaart van zijn officiële website verwijderd en deze vervangen door een andere afbeelding na tussenkomst van de Marokkaanse voetbalbond.
© Redactie 2018
marokko
saoediarabie
kaart
provocatie
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi