Marokko zet veiligheidsapparaat op met drie Europese landen

marokko
5
17 dec '18
Het doel is om mogelijke terroristische aanslagen in deze landen te neutraliseren.

Marokko, Frankrijk, Spanje en België hebben een gezamenlijk veiligheidsapparaat opgezet. Dit veiligheidsapparaat, opgezet voor de eindejaarsfeesten, is al operationeel en is 24 uur per dag actief, bericht het dagblad Al Ahdath Al Maghribia vandaag, verwijzend naar bronnen binnen de veiligheidsdiensten.

Volgens de krant zal de missie van dit veiligheidsapparaat bestaan uit het neutraliseren van elke poging tot terroristische aanslagen in deze landen, op deze feestelijke dagen, door het verhogen van het niveau van coördinatie tussen de veiligheids- en inlichtingendiensten. De nadruk zal liggen op het bijwerken van databases en het uitwisselen van informatie over terroristen en extremisten die een bedreiging kunnen vormen voor deze drie Europese landen.

Zoals hierboven vermeld, staat de oprichting van dit veiligheidsapparaat aan de vooravond van de eindejaarsfeesten, maar komt ook na een rapport van Interpol. Dat rapport waarschuwt de betrokken landen voor mogelijke terroristische aanslagen door Daesh-aanhangers die zich zouden voorbereiden op massale aanslagen in verschillende Europese landen.

Bovendien, aldus Al Ahdath Al Maghribia, is het de laatste aanslag in Straatsburg die met name de Franse veiligheidsdiensten heeft aangemoedigd om hun samenwerking met Marokko in de strijd tegen het terrorisme te versterken. De aanslag in Straatsburg roept opnieuw vragen op over het bestaan van mazen in het Franse antiterreurapparaat die niet tijdig konden anticiperen op de aanslag, aldus de eerder genoemde bronnen binnen de veiligheidsdiensten.

De krant herinnert er tot slot aan dat de Franse, Belgische en Spaanse veiligheidsdiensten voor een groot deel afhankelijk zijn van de preventieve informatie van de Marokkaanse veiligheids- en inlichtingendiensten. Deze diensten hebben bij verschillende gelegenheden hun strategische rol laten zien door herhaaldelijk bij te dragen aan het dwarsbomen van grote terroristische aanslagen in deze landen.

© Redactie 2018
marokko
veiligheidsapparaat
belgie
frankrijk
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi