Een eeuwenoude Marokkaanse Koran op mysterieuze wijze gevonden in de Nationale Bibliotheek van Israël

marokko
18
20 dec '18
Een van de oudste manuscriptversies van de Koran is op mysterieuze wijze gevonden in de Nationale Bibliotheek van Israël.

Het is een ontdekking van onschatbare waarde. De Nationale Bibliotheek van Israël heeft aangekondigd dat het een Marokkaanse handgeschreven versie van de Koran in zijn bezit heeft, bericht het dagblad Al Massae.

Dit Heilige boek zou minstens 1000 jaar oud zijn, waardoor het een van de oudste in de geschiedenis van de Islam is. Het is volgens de krant geschreven in een zeer specifieke stijl, een kalligrafische stijl ontwikkeld in de tiende eeuw in Marokko en Andalusië.

De Nationale Bibliotheek van Israël, gevestig in Al Quds, heeft een uiterst zeldzame verzameling van 100 manuscripten van de Koran. Deze worden bewaard in een verzameling van 2400 boeken en documenten over de Islam en het Midden-Oosten.

Al Massae legt uit dat de Nationale Bibliotheek van Israël nog steeds niet de manier heeft onthuld waarop het deze Koran heeft verkregen. De krant adviseert de Nationale Raad van Archieven van Marokko om de terugkeer van deze Koran te claimen, die deel uitmaakt van het erfgoed van het Koninkrijk.

© Redactie 2018
marokko
manuscriptversie
koran
bibliotheek
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?