Careem: 300.000 klanten in Marokko sinds 2015

marokko
0
22 dec '18
Careem wil binnenkort ook uitbreiden naar Fez en Marrakech.

Sinds de introductie in 2015 in Marokko heeft VTC Careem 300.000 klanten getrokken, aldus een rapport dat door Careem zelf is gepubliceerd.

In Marokko zijn de afgelopen drie jaar meer dan 2,5 miljoen reizen gemaakt. Careem is operationeel in Rabat, Casablanca en meer recent in Tanger.

Het management is ambitieus. Careem streeft ernaar zijn territoriale dekking uit te breiden. De lancering van de dienst in Fez en Marrakech zal "zeer binnenkort" plaatsvinden. Het management verkent ook andere activiteiten, zoals het bestellen en bezorgen van maaltijden en digitaal bankieren.

Careem is geen eigenaar van voertuigen. Het bedrijfsmodel van het bedrijf vertrouwt uitsluitend op het bemiddelingsplatform (via de Careem app) tussen een persoon die eigenaar is van een passagiersvoertuig of een taxi en een passagier die op nationaal niveau wil reizen.

De differentiatie die de maatschappij presenteert in relatie tot het bestaande transportaanbod in Marokko hangt samen met nabijheid en kwaliteit van de bestuurder en het voertuig.

Auto's moeten voldoen aan compromisloze kwaliteitsnormen. Modellen die meer dan 5 jaar oud zijn, worden categorisch geweigerd, het technische onderhoud is een vereiste en aanvullende controles van de staat van het voertuig worden regelmarig uitgevoerd. Aanpassingen voor airconditioning en multimedia zijn vereist.

Careem's chauffeurs, die 'captains' worden genoemd, zijn als zelfstandige werkzaam en daarom niet in dienst bij Careem volgens een standaard arbeidscontract. De chauffeurs moeten aantonen dat zij geen strafblad hebben.

© Redactie 2018
marokko
careem
klanten
reizigers
fez
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi