Drie Guinese studenten sterven na auto ongeluk in Rabat

marokko
0
29 dec '18
De Guinese gemeenschap heeft geschokt gereageerd op het tragische ongeluk van de drietal.

Het ongeluk gebeurde in de ochtend rond 4 uur toen de studenten terugkeerden van een concert waar een Guineese popmuziekgroep op het programma stond, vertelden vrienden van de studenten aan Morocco World News. Volgens vrienden en familieleden kon de bestuurder om onduidelijke redenen het voertuig niet onder controle houden.
Bintou Toure, Souleymane Fofana en Amadou Bah waren allemaal studenten in Rabat. Aseguim, een organisatie van Guinese studenten in Marokko, en CESAM, de organisatie van studenten ten zuiden van de Sahara, hebben hun laatste eer getoond aan de drie studenten.
De Voorzitter van Aseguim, Abdoulaye Barry, vertelde dat de tragische gebeurtenis een vreselijke schok betekent voor de gemeenschap van Guinese studenten. Hij vertelde dat er vijf Guinese studenten betrokken waren bij het auto-ongeluk.
Omdat de achterkant van de auto het meest getroffen was, stierven de achterste drie passagiers. De bestuurder en zijn passagier overleefden het ongeluk. De bestuurder vluchtte om onbekende redenen weg van de plek waar het ongeluk is gebeurd en is sindsdien niet meer gezien, aldus de vrienden.
"Het lichaam van Bintou Toure zal worden gerepatrieerd. De jongens hebben zelf een gezin in Marokko en die hebben besloten dat de lijken hier begraven zullen worden.

© Redactie 2018
marokko
guinea
rabat
ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?