Marokko reageert op 'Couscous opmerkingen' van Algerijnse premier

buitenland
21
29 dec '18
Nadat de Algerijnse premier Marokko ervan beschuldigde te denken dat Couscous een van haar exclusieve producten is, reageerde Marokko.
Dagen nadat de Algerijnse premier Ahmed Ouyahia, Rabat ervan beschuldigde te denken dat Couscous een exclusief Marokkaans gerecht zou zijn, antwoordde de woordvoerder van de Marokkaanse overheid, Mustapha El Khalfi. Tijdens een persconferentie, die deze week in Rabat werd gehouden, verwierp El Khalfi de beschuldigingen van de Algerijnse premier en verklaarde dat "iedereen de waarheid van het gerecht kent en niemand het kan ontkennen"
Deze "Couscous-oorlog" barstte vorige week los in Algerije toen Ouyahia een nationale productenweek opende welke gehouden werd tussen 20 december en 26 december in Algiers.

In een video gepubliceerd door de Algerijnse krant TSA, verscheen Ouyahia met het nemen van een lepel van een lokaal gemaakt gerecht van Couscous. De premier vertelde het publiek op de beurs dat er een "buurland is dat denkt dat Couscous uitsluitend haar product is".
© Redactie 2018
marokko
algerije
couscous
mustapha el khalfi
ahmed ouyahia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi