Moord Scandinavische toeristen; Spaanse Zwitser gearresteerd

marokko
0
31 dec '18
Het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) heeft afgelopen weekend in Marrakech een Zwitserse staatsburger gearresteerd.

Hij zou tevens de Spaanse nationaliteit hebben en in Marokko wonen. De man zou vermeende banden hebben met enkele verdachten die zijn gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de moord op de twee toeristen in Imlil. Volgens het onderzoek wordt de verdachte, gehersenspoeld met extremistische en gewelddadige ideologie, verdacht van het trainen van enkele beklaagden zoals het schieten met wapens. Aldus een verklaring van BCIJ, dat rapporteert aan het Directoraat-Generaal Nationale Territoriale Surveillance.
Het onderzoek laat ook een bevestiging zien van conclusies van de Marokkaanse autoriteiten. Er lijkt een ontwikkeling gaande van rekrutering van Marokkaanse en Sub-Saharaanse burgers om terroristische plannen in Marokko uit te voeren. De aanslagen zouden gericht zijn op buitenlandse belangen en op locaties van veiligheidstroepen om dienstwapens in te nemen, noteert BCIJ.

De verdachte is in politiehechtenis geplaatst en in afwachting van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het parket dat belast is met terrorismegevallen. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar alle mogelijke misdaden en terroristische plannen die de verdachte van plan was te plegen of daar in betrokken te zijn.

© Redactie 2018
marokko
scandinaische toeristen
moord
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?