Arrestatie bedrijfsleider om illegaal produceren lustopwekkend middel

marokko
3
1 jan '19
De politie van Oujda heeft afgelopen zaterdag een manager, de Marokkaanse dexter, van een bedrijf gearresteerd.

De man met een strafblad wordt verdacht van het runnen van twee duistere workshops. Op deze locaties zou hij zich bezig hebben gehouden met het illegaal vervaardigen van paramedische producten. De illegale middelen werden vervolgens op de markt gebracht met alle mogelijke gevaren voor de gezondheid.

De eerste uitkomsten van het onderzoek wijzen er op dat de verdachte in de twee locaties volledige laboratoria had ingericht. Hier werden producten zoals voedingssupplementen en afrodisiaca ontwikkeld op basis van natuurlijke en chemische stoffen, geeft DGSN te kennen in een verklaring. Ook laten de eerste bevindingen zien dat de eerdergenoemde middelen ongeschikt zijn voor consumptie.

Samen met de verantwoordelijke gemeentelijke autoriteiten is in totaal 7,5 ton aan grondstoffen, gefabriceerde producten,  dadels, honing, nagemaakte chemische componenten en apparatuur in beslag genomen. Dit werd gebruikt bij het vervaardigen van de middelen en ontwikkeling van de verpakking voor de middelen.

De verdachte is in politiehechtenis gesteld ter afwachting van de uitslagen van het politie onderzoek. Monsters van de in beslag genomen middelen zijn tevens overgedragen aan bevoegde instellingen, met de nodige technische expertise voor nader onderzoek.

© Redactie 2019
marokko
oujda
afrodisiaca
voedingssupplementen
dexter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?