Huishoudelijk hulp Marokko: nieuwe wetgeving is van kracht

marokko
1
2 jan '19
De maatregelen die nodig zijn om de bepalingen van de wet rondom de arbeidsvoorwaarden van huishoudelijk personeel zijn van kracht.

De voorzitter van het Openbaar Ministerie benadrukt dat deze wet een aantal bepalingen met zich meebrengt die de nodige juridische bescherming van deze werknemers dient te waarborgen. Vooral gelet op de kwetsbaarheid van deze type werknemers.  De wet regelt de werkrelatie tussen werkgever en werknemer met betrekking tot de voorwaarden voor het sluiten van de arbeidsovereenkomst, de rechten en plichten van beide partijen, leeftijd, werkuren en verlof. Ook gaat de wet in op toegestane en verboden werkzaamheden.

Door de wet kan het huispersoneel beschermd worden zodat ook zij van hun economische en sociale rechten gebruik kunnen maken. De wet geeft ook duidelijkheid over de rol van de arbeidsinspecteur bij constatering van strafbare feiten en het handhaven van schending van de wetsbepalingen. Deze wet is een aanvulling op eerdere wetten en bepalingen die de afgelopen jaren zijn ingevoerd.

© Redactie 2019
marokko
huishoudelijk hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?