Politie Laayoune zet twee Spanjaarden Marokko uit

marokko
0
3 jan '19
De Marokkaanse politiediensten hebben twee Spaanse burgers uit het grondgebied van de Marokkaanse Sahara verdreven.

De politie verdreef de twee Spaanse burgers uit de Sahara meld EFE. De deportatie vond plaats op 31 december 2018 toen verschillende agenten in burger naar het huis kwamen waar de Spanjaarden verbleven met een lokale gezin uit Laayoune. De politie beval hen hun bagage te pakken en het grondgebied van de Marokkaanse Sahara te verlaten. "Ze vertelden ons dat dit Marokko is en dat ze hier als toerist waren en niet voor politieke activiteiten. Bovendien werd de toeristen geadviseerd om voor hun eigen veiligheid in een hotel te zitten en niet bij een lokale familie, legde iemand uit aan EFE.

Om Marokko maar ook om de Sahara beter te leren kennen wilden de Spanjaarden bij een Marokkaans gezin verblijven met wie ze contact onderhouden. De agenten die hen deporteerden vergezelden hen in een taxi naar Agadir. Ze reizen vandaag naar Casablanca en vervolgens vliegen ze door naar Bilbao.

Volgens dezelfde bron diende de Marokkaanse politie de opdracht tot uitzetting niet schriftelijk in en zei tegen de twee dat toeristen alvorens de Sahara binnen te komen, hier een ​​reden voor dienen op te geven via de overheidskanalen.

© Redactie 2019
marokko
laayoune
sahara
spanjaarden
agadir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?