Transfer Talks: 'Harit op transferlijst, El Haddadi op shortlist Schalke'

sport
0
3 jan 15:01
Dit seizoen iets minder overtuigend dan tijdens de vorige jaargang, lijkt Schalke 04 haar zinnen te hebben gezet op een versterking uit Camp Nou. Een van de eigen spelers die geslachtofferd kan gaan worden voor deze inkomende transfer is Marokkaans-international Amine Harit.
Met één treffer en drie assists uit 12 competitiewedstrijden tot nu toe is de middenvelder niet ver verwijderd van zijn overall-prestatie tijdens zijn debuutseizoen in de Bundesliga. In het voetbaljaar 2017/2018 deed hij dienst als sterkhouder door drie treffers te verzorgen en zevenmaal aangever te zijn bij een doelpunt, dit tijdens 35 officiële optredens. Een prima gemiddelde voor een opkomend talent zou je zeggen, echter denkt men er vanuit de Veltins-Arena anders over. Het Duitse medium waz.de meldt namelijk dat de ploeg van Domenico Tedesco naarstig op zoek is naar aanvallende krachten, één naam die concreet wordt genoemd is die van Munir El Haddadi. De Spaans-international die afgelopen zomer van het Internationaal Sporttribunaal te horen kreeg niet meer de switch naar Marokko te mogen maken, pendelt momenteel tussen bank en basis in bij FC Barcelona. 

Men moet plaats vrijmaken voor El Haddadi
Het jeugdexponent van de Catalanen werd eerder al uitgeleend aan Valencia CF en Deportivo Alavès, uitleenbeurten die hem geen windeieren legden. Bij beide clubs liet de aanvaller een prima indruk achter, in de kleuren van Deportivo Alavès stond El Haddadi aan de basis van de prima 14e plek waar men eindigde in La Liga (tien doelpunten en zes assists). Men ziet het 23-jarige talent dan ook maar al te graag overkomen naar Gelsenkirchen, Harit en nog enkele andere teamgenoten zouden hierdoor dus verdrongen kunnen worden. 

Photocredit: Yahoo UK
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
amine harit
schalke 04
bundesliga
transfer talks
munir el haddadi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi