Transfer Talks: Saoedische club doet handreiking naar clubloze Boussoufa

marokko
1
3 jan '19
De laatste keer dat de 34-jarige veteraan in actie kwam in clubverband dateert van mei van dit kalenderjaar, toen nog namens zijn laatste werkgever Al Jazira in de knockoutfase van de AFC Champions League.

De kogel is door de kerk, Mbark Boussoufa kan weer acteren in clubverband. Zojuist maakte het Saoedische Al Shabab via haar officiële kanalen bekend overeenstemming te hebben bereikt met de 65-voudig international over een contract wat loopt tot het einde van het huidige seizoen. Ondanks het feit dat de middenvelder al sinds mei van het vorige kalenderjaar zonder club zat, bleef bondscoach Hervé Renard beroep doen op de routinier.

De ene keer wel beloond met een basisplaats, de andere keer niet, deed de vraag in Marokko en buiten de vaderlandse landgrenzen rijzen of het tijdperk Boussoufa en Marokko niet afgelopen moest zijn. 

Door deze transfer lijkt zijn rol binnen #TeamMarokko nog lang niet uitgespeeld. De kans is groot dat de voormalig speler van RSC Anderlecht, AA Gent en Anzhi óók in de komende interlandperiode (kwalificatiewedstrijd Malawi en vriendschappelijke interland, tegenstander nog onbekend) gebruikt gaat worden door de Fransman. Zeer zeker bedoeld als eerbetoon aan de door hersenschade getroffen Abdelhak Nouri, kreeg Boussoufa het rugnummer 34 toebedeeld bij zijn nieuwe club.

Met deze transfer komt het aantal Marokkaanse profs in het Saoedische hoogste niveau nu op tien te staan. 

Photocredit: @AlShababSaudiFC (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mbark boussoufa
al shabab
transfer
clubloos
saoedi-arabie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi