Transfer Talks: Saoedische club doet handreiking naar clubloze Boussoufa

sport
1
3 jan 15:21
De laatste keer dat de 34-jarige veteraan in actie kwam in clubverband dateert van mei van dit kalenderjaar, toen nog namens zijn laatste werkgever Al Jazira in de knockoutfase van de AFC Champions League.
De kogel is door de kerk, Mbark Boussoufa kan weer acteren in clubverband. Zojuist maakte het Saoedische Al Shabab via haar officiële kanalen bekend overeenstemming te hebben bereikt met de 65-voudig international over een contract wat loopt tot het einde van het huidige seizoen. Ondanks het feit dat de middenvelder al sinds mei van het vorige kalenderjaar zonder club zat, bleef bondscoach Hervé Renard beroep doen op de routinier.

De ene keer wel beloond met een basisplaats, de andere keer niet, deed de vraag in Marokko en buiten de vaderlandse landgrenzen rijzen of het tijdperk Boussoufa en Marokko niet afgelopen moest zijn. 

Door deze transfer lijkt zijn rol binnen #TeamMarokko nog lang niet uitgespeeld. De kans is groot dat de voormalig speler van RSC Anderlecht, AA Gent en Anzhi óók in de komende interlandperiode (kwalificatiewedstrijd Malawi en vriendschappelijke interland, tegenstander nog onbekend) gebruikt gaat worden door de Fransman. Zeer zeker bedoeld als eerbetoon aan de door hersenschade getroffen Abdelhak Nouri, kreeg Boussoufa het rugnummer 34 toebedeeld bij zijn nieuwe club.

Met deze transfer komt het aantal Marokkaanse profs in het Saoedische hoogste niveau nu op tien te staan. 

Photocredit: @AlShababSaudiFC (Twitter)
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mbark boussoufa
al shabab
transfer
clubloos
saoedi-arabie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
vriendschappelijk
chan2020
badr hari
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
turkije
chan 2020
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi