Tanger: Vier politieagenten aangehouden voor betrokkenheid grote drugszaak

marokko
1
3 jan '19
De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ heeft vier politieagenten in Tanger aangehouden voor hun betrokkenheid bij een grote drugszaak.

De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ heeft afgelopen maandag vier politieagenten voor de procureur-generaal van de Koning gebracht bij het gerecht van eerste aanleg in Tanger. Men vermoedt dat ze beroepsgeheimen hebben gelekt en gezochte personen hebben gedekt, bericht het dagblad Assabah vandaag.

Volgens de krant zouden de politieagenten naar verluidt een mobiele telefoon hebben verstrekt aan een gevangene die deze zou hebben gebruikt om met een gezocht persoon te communiceren in een van de grootste drugszaken in Marokko.

Door dit telefoontje zouden verschillende gezochte personen hebben kunnen vluchten terwijl ze op het punt stonden om een grote hoeveelheid harddrugs het land binnen te smokkelen.

De drugszaak vond plaats in 2016 waarbij 1230 kg cocaïne voor de kust van Dakhla in beslag werd genomen. De drugs was afkomstig uit een land in Zuid-Amerika.

© Redactie 2019
marokko
tanger
bcij
politieagenten
drugssmokkel
cocaine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?