Imlil: Zeven nieuwe verdachten voor de onderzoeksrechter

marokko
2
4 jan '19
In totaal zijn er nu 22 verdachten voorgeleid die direct en indirect betrokken zouden zijn bij deze moordzaak.

De procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep van Rabat presenteerde donderdag (3 januari) zeven nieuwe verdachten aan de onderzoeksrechter in verband met de voortzetting van het onderzoek naar de moord op twee Scandinavische toeristen in Imlil.

Onder de zeven nieuwe verdachten was ook een Zwitsers staatsburger met de Spaanse nationaliteit. Deze man bekeerde zich in 2011 tot de Islam en verhuisde in 2015 naar Marokko. Een jaar voor zijn vertrek naar Marokko zou hij al zijn geradicaliseerd.

De zeven nieuwe verdachten werden voor de onderzoeksrechter gebracht op grond van een aanvullend verzoek om hen te ondervragen over terroristische daden, inclusief de vorming van een cel om terroristische aanslagen voor te bereiden en te plegen. Ook zouden zij mensen werven in Imlil e.o. om lid te worden van een terroristische organisatie.

De procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep in Rabat had op zondag 30 december al 15 personen gepresenteerd aan de onderzoeksrechter. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de twee jonge vrouwen.

© Redactie 2019
marokko
imlil
moord
toeristen
verdachten onderzoeksrechter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi