El Khalfi: Provocaties in Guerguerat plaatsen Polisario in confrontatie met de VN, niet met Marokko

buitenland
5
4 jan 19:05
De regeringswoordvoerder gaf commentaar op de recente dreiging van Polisario om VN-beperkingen in de bufferzone van Guerguerat te schenden.
De regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi zei dat de provocerende bedreigingen van Polisario om de beperkingen in Guerguerat te schenden, Polisario in een confrontatie met de Verenigde Naties plaatst, niet met Marokko.

El Khalfi voegde eraan toe dat de VN-Veiligheidsraad duidelijk was over haar recente Resolutie 2440, waarin Polisario werd opgeroepen zich te onthouden van illegale activiteiten in de bufferzones en ten oosten van de verdedigingsmuur van Marokko.

Op een persconferentie op donderdag zei El Khalfi dat Marokko "vanaf het begin van het staakt-het-vuren in de jaren 1990 tot vandaag standvastig is geweest en vastberaden en standvastig zal blijven in deze provocaties."

Polisario dreigde opnieuw deelnemers van de Monaco-Dakar Rally te hinderen dit jaar. In januari 2018 trotseerden de separatisten ook VN-resoluties door de bufferzone binnen te dringen en twee deelnemers aan de rallyuitdaging te onderscheppen.

In oktober 2018, tijdens de aanneming van Resolutie 2440, riep de Veiligheidsraad de Polisario op zich te onthouden van alle manoeuvres die de status-quo van de regio zouden veranderen. Het riep Polisario ook op om geen faciliteiten te verplaatsen of te bouwen in de gebieden waarvan de Polisario beweerd dat dit "bevrijde zones" zijn.
© Redactie 2019
marokko
guerguerat
polisario
provocaties
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi