Hogere gevangenisstraffen voor het produceren van plastic zakken in Marokko

marokko
2
4 jan '19
De regering heeft besloten de straffen voor illegale plastic zakken-producenten te verhogen.

Met krachtigere sancties beoogt een wetswijziging een definitief einde te maken aan de fabricage van plastic zakken. De producten die illegaal plastic zakken produceren lopen nu het risico van maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

Het decreet bestraft ook de handlangers, met name de tussenpersonen, de gebruikers en mogelijke medeplichtigheid van de agenten die verantwoordelijk zijn voor de controle op het in de handel brengen van deze producten.

"Rechters zullen niet langer inschikkelijk zijn voor dit soort handel. De wetswijziging zal ook de boetes verhogen, die kunnen oplopen tot een miljoen dirham tegen recidivisten", zei een bron binnen de regering aan Lefr360.

De wet op het verbod van het produceren, verkopen en gebruiken van plastic zakken (zero mika) ging op 1 juli 2016 in werking. Met de wet wilde Marokko het aantal plastic tasjes in het land verminderen. Marokko geldt namelijk als één van de grootste gebruikers ter wereld. Dat is niet in lijn met de milieubewuste houding die de overheid nastreeft. Tot op heden worden plastic zakken echter nog steeds veelvuldig gebruikt.

© Redactie 2019
marokko
plastic
zakken
verbod
gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi