Marrakech: Inhuldiging van de grootste afvalverwerkingsinstallatie in Marokko

buitenland
3
6 jan 10:02
De afvalverwerkingsinstallatie zal dagelijks 1000 ton afval verwerken.
Nezha El Ouafi, staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling, heeft vrijdag in Marrakech een nieuwe afvalverwerkingsinstallatie geopend. Dit is de grootste afvalverwerkingsinstallatie in Marokko, dat dagelijks 1000 ton afval verwerkt.

Met een totale investering van 150 miljoen dirham, werd de afvalverwerkingsinstallatie gebouwd op een oppervlakte van 183 hectare.

Bestaande uit o.a. een stortplaats, een afvalsorteercentrum en een weegbrug, heeft de afvalverwerkingsinstallatie ook een centrale voor energieterugwinning van het biogasveld van Marrakech.

Dit biogas zal worden verwerkt en omgezet in elektriciteit in een bio-elektrische centrale met een vermogen van 1 MW (megawatt) en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van jaarlijks bijna 60.000 ton CO2.

De opgewekte elektriciteit zal worden geïnjecteerd in het netwerk van de stad Marrakech en zal bijdragen aan de vermindering van de energierekening voor openbare verlichting.

De kosten van dit project worden geschat op bijna 21,5 miljoen dirham en zullen een jaarlijkse vermindering van de energierekening van bijna 8,5 miljoen dirham per jaar mogelijk maken.

Photocredit: Lefr360
© Redactie 2019
marokko
marrakech
afvalverwerkingsinstallatie
energieterugwinning
biogas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi