Vriendschappelijk: #JongMarokko met remise tegen leeftijdsgenoten uit Gambia

marokko
1
7 jan '19
Ter voorbereiding op de naderende kwalificatiereeks voor de Afrika Cup U23 in Egypte trof de ploeg van Mark Wotte gisteren Gambia U23, dit deed hij met enkel internationals uit de Botola Pro.

Op vreemde bodem, in de Gambiaanse hoofdstad Banjul, bleef het elftal van de Hagenees haken op een 1-1 gelijkspel. Het was #JongMarokko overigens wat de score opende. Op aangeven van Mohamed El Morabit wist Ismael El Harrache de 0-1 op het scorebord te toveren, beide spelers komen overigens uit voor OCS Safi. Zoals gezegd probeert de Nederlandse bondscoach zich met onder andere deze oefenpot klaar te stomen voor de pittige kwalificatiereeks die zijn beloftenploeg staat te wachten. 

The road to the Africa Cup and the Olympic Games in Tokio 2020
De twee hordes die genomen moeten worden, wil men zich verzekeren van een startbewijs voor het eindtoernooi wat in november afgewerkt wordt, zijn het tweeluik tegen DR Congo U23 (tweede kwalificatieronde) en tegen de winnaar uit het tweeluik Mali U23 - Ethiopië U23 (derde en laatste kwalificatieronde). Mocht #JongMarokko ongeschonden uit deze strijd komen dan plaatst het zich samen met nog zeven andere landen (inclusief het gastland) voor deze Afrika Cup. De landen die in de top drie eindigen plaatsen zich automatisch ook voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
jong marokko
mark wotte
frmf
oefeninterland
botola pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?