Portret: Ahmed Serhani, Londen’s meest geliefde buschauffeur (video)

buitenland
1
Een ontzettende leuk portret van deze goedlachse Marokkaanse buschauffeur.

Hij is vrolijk, bescheiden en hij is de vriendelijkste buschauffeur van Londen. Ahmed Serhani is een Marokkaanse staatsburger die in zijn jeugd vanuit Casablanca naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde, waar hij nu de buschauffeur is op de vrolijkste busroute, route 214.

Serhani was de ster van een videoportret geproduceerd door Joe Bloom, een kunstenaar, een filmmaker en een van zijn trouwe passagiers. De video ging in november 2018 in het Verenigd Koninkrijk terecht viraal en de BBC wijdde er een item aan.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, deelde de BBC-video op zijn Twitter-account: "Neemt u de 214-bus? Kijk uit naar London's 'vriendelijkste chauffeur' - Ahmed Serhani - wiens verhaal werd getoond op BBC London News - en binnenkort zal worden getoond in het London Transport Museum."

In de video is de goedlachse buschauffeur te zien, die een vriendelijk woord of gebaar heeft voor alle passagiers. Volgens Serhani heeft hij de beste baan in de wereld. In de video vertelt Serhani dat hij ook graag een gezin zou willen hebben, Serhani is inmiddels getrouwd met een vrouw uit Marokko en samen hebben zij een zoontje. Doordat nog niet al het papierwerk op orde is, verblijven de twee nog in Marokko, maar hij hoopt ze snel weer in zijn armen te kunnen sluiten in Londen.

De video is Engelstalig en hieronder te bekijken, echt even doen!

YouTube link

Photo- & Videocredit: Joe Bloom

© Redactie 2019
marokkaanse
buschauffeur
londen
portret
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi