Mensensmokkelnetwerken in Marokko bieden diensten aan via Facebook

marokko
0
8 jan '19
Geconfronteerd met meerdere arrestaties hebben mensensmokkelnetwerken in Marokko hun strategie veranderd.

Mensensmokkelnetwerken in Marokko hebben een nieuwe strategie aangenomen. De "maffia-bendes" bieden nu hun diensten aan op het internet en sociale netwerken, meldt het dagblad Al Massae. Het doel van deze pagina's is om potentiële kandidaten te werven die 120.000 dirham moeten betalen voor een illegale overtocht, voegt de krant toe. 

Volgens Al Massae heeft Facebook een groot aantal van zijn werknemers gemobiliseerd om de pagina's op te sporen die aanmoedigen of handelen op het gebied van illegale migratie. Al meer dan twee maanden bieden verschillende Facebook-pagina's hun diensten en advies aan mensen die naar Spanje, Groot-Brittannië of Frankrijk willen. Deze pagina's bieden specifieke routes en tips voor elke kandidaat.

De genoemde pagina's op sociale netwerken brengen ook de autoriteiten in verlegenheid door te zeggen dat ze zich nooit zorgen hebben gemaakt over acties van de betreffende autoriteiten. 

Facebook filtert de pagina's om ze vervolgens te verwijderen. Ook andere pagina's die foto's tonen van geïmproviseerde vaartuigen die de migranten vervoeren werden gesloten door Facebook.

© Redactie 2019
marokko
mensensmokkelnetwerken
illegale
migratie
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?